top of page

Výstavy

Jan Wessel 1 - 26.9.2022


Knupp gallery a Jan Wessel

vás srdečně zvou na výstavu

"THERE'S A CRACK IN EVERYTHING"

vernisáž 1.9.22 od 19 hod

Revoluční 17, Praha 1

Výstava potrvá do 26.9.22

PO na objednání

ÚT - PÁ 10:30 - 19 hod

SO 11 - 18 hod


 

Jan Wessel je dánský umělec (nar. 1952 v Skanderborg, Dánsko) pracující s různými médii (koláže, asambláže, olejomalby, litografie, nástěnné malby, světelné boxy) a uměleckými projevy. Jako umělec se neustále vyvíjí.

Jeho díla, a zejména koláže, mají výrazné popkulturní odkazy. Obvykle používá materiály, které získal před lety na jedné ze svých mnoha cest. Mohly by to být kousky starých tapet ze Španělska nebo staré školní sešity z Francie. Právě skrytý příběh v kombinaci s Janovou vlastní fantazií a mnoha odkazy přináší nové jedinečné vyprávění, které do jeho děl často vnáší prvek surrealismu.

Má rád cirkus, zobrazení atletů a zvířat, často exotických, jako jsou opice. Opice mohou být umístěny zdánlivě vytrženě z kontextu a přidávají surreální polohu. Tyto obrazy a fascinace byly shromážděny během mnoha let jeho uměleckého působení a mohou se objevit v uměleckých dílech současnosti, roky a roky po jeho prvním setkání s nimi. Jeho olejomalby a světelné boxy jsou často osamělé krajiny s přidaným mystickým prvkem. Cesta je také velmi časté téma v Janových krajinách, vede k novým věcem pro umělce i diváka... obrazně i doslova. Otevírá možnost dobrodružství a zkoumání a klade existenciální otázky.

Jan Wessel má za sebou rozsáhlý seznam výstav jak v rodném Dánsku, tak i v zahraničí. Je zastoupen v mnoha muzeích umění a různých nadacích v Dánsku.





bottom of page