top of page

Výstavy

Banksy 3 - 22.8.2021


Knupp gallery

vás srdečně zve na prodejní výstavu kolekce původních miniatur od britského street art umělce Banksy

"THE WALLED OFF"

bez vernisáže

Revoluční 17, Praha 1

Výstava 3. - 22.8.10.21

PO na objednání

ÚT - PÁ 10:30 - 19 hod

SO 11 - 18 hod


 

The Walled Off Hotel byl otevřen 3. března 2017 – jméno představuje kreativní použití slovních formulací. Svým názvem bere v souvislost slavný hotel Waldorf v New Yorku a skutečnost, že The Walled Off Hotel se nachází hned vedle separační zdi v Betlémě v Palestině. Poskytuje návštěvníkům silný smysl pro historii, spiritualitu a emoce ... Byl označen jako hotel s ''nejhorším výhledem na světě'' - s 8 pokoji, z nichž každý má výhled přímo přes ulici na dělící zeď.

Na vlastním Instagram účtu Banksy s více než 10,3 miliony sledujících 7. září 2017 Banksy oznámil následující: ''Dnes byl otevřen obchod se suvenýry - nachází se v zadní části hotelu. Nesmí být zaměňován s ''Banksy Shop'' hned vedle, který se mnou nemá vůbec nic společného“. Všimněte si jeho vlastní citace - podle vlastních slov, podle kterých hotelový obchod s dárky představuje jeho práce na základě jeho oprávnění / pod jeho dohledem, co bude nebo nebude představeno - na rozdíl od obchodu umístěného hned vedle od Walled Off hotelu, který žádné takové oprávnění nemá. Tento aspekt je nutno zmínit pro doložení pravosti děl. Všechna díla jsou certifikována prodejním dokladem z hotelu Walled Off. Doklad v sobě nese i číslo každého díla, které je vyznačeno na spodní straně.

Hotel byl otevřen od 3. března 2017 do začátku roku 2020. Původní plastiky jedn. panelů separační zdi byly vyrobeny přímo Banksym ve Velké Británii. Poté odeslány do Palestiny, kde je, pod dohledem Banksyho, dotvořili místní přední graffiti umělci. Téměř všechny mají místo soklu autentický kus betonu ze separační zdi. Veškerá tato doplňková činnost musela být schválena autorem – Banksym. Celkem do výroby bylo uvedeno přibližně 30 návrhů. Limit pro kupujícího byl stanoven na 1 sošku na jednoho hosta během pobytu v hotelu, aby bylo předejito spekulativním nákupům. Celkový počet miniatur nepřesáhl tři tisíce, přičemž některé byly vyrobeny pouze v jednom provedení



bottom of page